ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΠΑΡΤΗ

 

Από το Περ/κό Γραφείο Λακωνίας στέλνουμε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μας, σε όλους τους συναδέλφους.

            Την ανάλγητη, αντικοινωνική, αντιαναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης και την απόφασή της  να καταργήσει τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ έχουμε καταγγείλει με τις παρακάτω ενέργειές μας.

            Πριν την ψήφιση έγκρισης του σχεδίου του μνημονίου, στείλαμε επιστολή στους βουλευτές του Νομού μας, την οποία δημοσιεύσαμε σε όλα τα ΜΜΕ, τονίζοντάς τους και αναλύοντας, τους λόγους του ενδεχόμενου ΝΑΙ, κατάργησης δηλ. του κοινωνικού κράτους, θα αποτελούσε εγκληματική ενέργεια σε βάρος του Ελληνικού Λαού. (Εκ του αποτελέσματος, δεν συγκινήθηκε κανείς).

            Μετά την έγκριση του μνημονίου και την δημοσίευση του απαράδεκτου Νόμου 4046 (ΦΕΚ 28/Α΄/14-2-2012), κατάργησης του ελληνικού συντάγματος, ενημερώσαμε τους συμπολίτες μας με όλα τα μέσα, για την συμβολή που είχαν σε αυτό, οι βουλευτές του Νομού μας.

            Σε σύσκεψη των σωματείων και φορέων της Λακωνίας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην Σπάρτη, Κυριακή 19/2/2012 11:00π.μ., αναλύσαμε εκτενώς τους λόγους, που δεν θα πρέπει να καταργηθούν οι δύο Οργανισμοί. Ταυτόχρονα δώσαμε συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και στο τοπικό κανάλι.

            Απευθυνθήκαμε σε όλους τους εκπροσώπους και φορείς της πόλης μας, (Μητροπολίτη, Περιφερειάρχη, Δήμαρχο, συλλόγους κ.λ.π), προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα μας.

            Αποσπάσαμε ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της απόφασης κατάργησής των δύο οργανισμών, από το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης που συνεδρίασε την Τετάρτη 22/2/2012.

           Την ίδια ημέρα συνεδριάσαμε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην Σπάρτη με δικαιούχους, όπου αναλύσαμε τους λόγους μη κατάργησης των δύο Οργανισμών και αποσπάσαμε ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της απόφασης κατάργησής τους.

         Στην παραπάνω συνάντηση δεν μπόρεσε να παρευρεθεί η Αντιπεριφερειάρχης του Νομού Λακωνίας, κ. Αδαμαντία Τζανετέα, η οποία μας έστειλε μήνυμα συμπαράστασης, το οποίο  σας επισυνάπτουμε.

        Η συμμετοχή των δικαιούχων στην εν λόγω συνάντηση ήταν μεγάλη.

       Από αυτή την συνεδρίαση εκλέχτηκε δεκαμελές συντονιστικό όργανο αγώνα των δικαιούχων από όλη την Λακωνία.

        Ήδη ένα μέλος του συντονιστικού οργάνου  έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας σε Βουλευτή του Νομού, ζητώντας του την ενεργή συμμετοχή και παρέμβαση.

        Συμμετείχαμε στην πορεία διαμαρτυρίας του συλλόγου μας προς το Υπουργείο  Εργασίας, στις 14/2/2012 και στις 16/2/2012, στην Αθήνα.

       Συνάδελφοι καλή συνέχεια στους αγώνες μας.

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας
X

Right Click

No right click