Συνάντηση της ΠΟΠΟΚΠ & ΠΟΣΕ ΙΚΑ με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φ.Γεννηματά

«Εκατόν σαράντα χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν έως και 2,5 χρόνια για να υπολογισθεί η σύνταξή τους η οποία, μετά την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου είναι σημαντικά μειωμένη» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά τη  συνάντησή της, σήμερα, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι «είναι θλιβερή η κατάσταση, στην οποία η ανικανότητα και οι σκοπιμότητες της κυβέρνησης καταδικάζουν τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» και πρόσθεσε: «Χωρίς οργανόγραμμα, χωρίς ενιαίο κανονισμό Ασφάλισης και  Παροχών, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, ο Οργανισμός αδυνατεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του».

Η κ. Γεννηματά στη δήλωσή της εξέφρασε την άποψη ότι «Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί » και υπογράμμισε ότι «είναι ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύσεις στα μεγάλα αυτά  προβλήματα, που υπονομεύουν τον θεσμό της Κοινωνικής Ασφάλισης και το μέλλον της χώρας».

Οι εργαζομενοι ενημέρωσαν για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ , στα ασφαλιστικά ταμεία όσο και στον ΟΑΕΔ. Δόθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες για τον σχεδιασμό των νέων Οργανογραμμάτων καθώς και  για  τα προβλήματα που πιθανόν θα παρουσιαστούν από την εφαρμογή των νέων Δομών.

 

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας