Κοινωνικός Τουρισμός- ε..εε..έρχονται τα προσωρινά αποτελέσματα..είναι στο δρόμο..

Του Βασίλη Αγγελόπουλου

Οι προσωρινοί πίνακες με τους 150.000 ωφελούμενους του φετινού προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό, αναμένεται να αναρτηθούν από τον ΟΑΕΔ τις επόμενες ημέρες.

Το σκέλος των επιτυχόντων για τον Κοινωνικό Τουρισμό έχει καθυστερήσει αρκετά, καθώς το προηγούμενο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου της προηγούμενης χρονιάς. Με δεδομένο ότι μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων ακολουθεί η διαδικασία υποβολής ενστάσεων και στη συνέχεια η ανάρτηση των οριστικών πινάκων, η επίσημη έναρξη του προγράμματος θα καθυστερήσει και άλλο. Όμως η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, είναι ένα πρώτο, καθοριστικό «βήμα», για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και να «μπει στις ράγες» και το φετινό πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές που παρέχει το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού θα έχουν διάρκεια:

•    από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή

•    από μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2015: •    είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή •    έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

•    έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

•    συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοσή του.
Το περιεχόμενο του κειμένου από :
www.dikaiologitika.gr

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.