ΠΟΜΗΤΕΔΥ - Διεκδικούμε την επανασύσταση ΟΕΚ – ΟΕΕ -

Διεκδικούμε την επανασύσταση ΟΕΚ – ΟΕΕ

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ-τ.Ο.Ε.Ε-τ.Ο.Ε.Κ πραγματοποίησε στάση εργασίας από τις 12:00 έως το τέλος του ωραρίου διαμαρτυρόμενος για την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας και διεκδικώντας την επανασύστασή τους.
Οι ΟΕΚ και ΟΕΕ ήταν θεσμοί που καταργήθηκαν από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών συστάθηκαν όμως και λειτούργησαν από τις εισφορές των εργαζομένων για περισσότερο από μισόν αιώνα και το έργο τους ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την προάσπιση του συμφέροντος της κοινωνίας και των εργαζομένων.
Η λειτουργία τους είχε μέγιστη συμβολή στο παραγόμενο δημόσιο αγαθό και συνεπαγόταν την απασχόληση ενός μεγάλου αριθμού μηχανικών. Μετά την κατάργησή τους κανένα νέο στεγαστικό πρόγραμμα δεν υλοποιείται, εξέλιξη με άμεσες δυσάρεστες συνέπειες όπως:
1. Απασχόληση των συναδέλφων μηχανικών που ήδη εργάζονται στον διάδοχο θεσμό, τον ΟΑΕΔ σε αλλότρια καθήκοντα
2. Σταδιακή κατάργηση θέσεων εργασίας μηχανικών λόγω έλλειψης αντικειμένου εργασίας
3. Κατάλυση κοινωνικών κατακτήσεων που εδραιώθηκαν με τους αγώνες του εργατικού κινήματος.


Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζουμε τον αγώνα του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ-τ.Ο.Ε.Ε-τ.Ο.Ε.Κ –

Διεκδικούμε άμεσα επανασύσταση των ΟΕΚ και ΟΕΕ.

Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας